Audioboeken luisteren of film kijken – wat is leuker?

Van de beste verhalen ter wereld kan je op verschillende manieren genieten. Vaak is er een origineel boek, waarop een film gebaseerd is die het verhaal met prachtige beelden tot leven brengt. Tegelijk kan je het boek ook op een andere manier ervaren dan met je ogen – op websites als AlleLuisterboeken.nl kan je uit een enorme catalogus van bekende audioboeken kiezen. Dus hoe verhoudt een luisterboek zich tot die oudere mediavorm, de film?

Luisterboeken zijn trouwer aan het origineel

Films moeten vaak noodgedwongen karakters en plotlijnen weglaten of samenvoegen, omdat er nou eenmaal maar twee uur beschikbaar is om het verhaal te vertellen. Daardoor kunnen fans van het verhaal teleurgesteld raken, omdat hun favoriete elementen ontbreken. Een audioboek van AlleLuisterboeken.nl heeft die beperking niet en volgt vaak exact de tekst van het origineel. Daarmee komt het verhaal tot leven, zonder dat het ingekort wordt.

Films bevatten de actie

Veel luisterboeken van AlleLuisterboeken.nl worden op een rustige, gedragen toon ingesproken en zijn daardoor geweldig om te luisteren in bed, in bad of tijdens een rustpauze op de bank. Maar als je zit te wachten op een heftige dramatische scene, woeste achtervolgingen of futuristische veldslagen, dan heeft de film toch echt een streepje voor. De prachtige kleuren, steracteurs en CGI van een film geven het verhaal een backdrop waar een luisterboek meestal niet aan kan tippen.

Luisterboeken vereisen minder aandacht

Een populaire film heeft vaak een hoog tempo door de korte speeltijd – er gebeurt gewoon heel veel op het scherm. Een film met een ingewikkeld verhaal vormen is moeilijk als je moe bent of als je ondertussen bezig bent met het maken van een puzzel, handwerk doet of op je laptop werkt. Voor deze situaties zijn luisterboeken van AlleLuisterboeken.nl juist heel geschikt. Je hebt daarvoor alleen je oren nodig, en je krijgt het hele verhaal tot in de details mee.

mts_wordx