Iconische filmsterren

Ieder jaar verschijnen er weer nieuwe sterren op het doek. Hierdoor wordt de lijst met beroemdheden alsmaar langer. Er raken ook weer sterren in de vergetelheid, soms omdat ze niet meer in films spelen of omdat ze gewoon minder belangstelling van het publiek krijgen. Toch zijn er ook genoeg iconische filmsterren die niet zo snel vergeten worden. Zelfs na hun dood blijft hun naam bekend bij het grote publiek.

Het sekssymbool Marilyn Monroe

Deze legendarische sterren hebben hun bekendheid vaak te danken aan films die flinke kassuccessen waren of omdat het gewoon spraakmakende types waren. Neem Marilyn Monroe als voorbeeld. Er worden nog steeds mooie fotolijsten gevuld met deze beroemdheid. Zij is voor veel mensen een echt icoon. Ze zal niet zo snel in zo’n fotolijstje worden geplaatst waar je ook een foto van je kinderen in doet, maar als decoratie in een ruimte in een grote lijst of op andere voorwerpen zie haar beeld nog regelmatig terug. Marilyn Monroe was een Amerikaans fotomodel, zangeres en actrice, maar vooral ook een sekssymbool in de vijftiger jaren. Natuurlijk heeft de vermeende verhouding met de Kennedy broers ook een flink aandeel in haar bekendheid gehad.

Verleidelijke mannen

James Dean is ook iemand die niet zo snel vergeten wordt. Een Amerikaans acteur die bij behoorlijk wat vrouwen in de smaak viel en die de opstandige jeugd belichaamde. Zijn bekendste film was ‘Rebel Without a Cause’. Marlon Brando, nog zo’n filmster waar talloze vrouwen warm voor liepen. De Amerikaanse film- en theateracteur was ook een zanger. Zijn rol in ‘The Godfather’ heeft hem bijna onsterfelijk gemaakt. Ook al is hij in 2004 overleden, op veel acteurs heeft zijn acteerstijl een grote invloed gehad en is hij nog steeds een voorbeeld voor velen. Ook Robert Redford is zo’n icoon die vele vrouwen heeft laten zwijmelen. In de film ‘Indecent Proposal’ was hij de personage die Diana Murphy (Demi Moore) een miljoen bood om de nacht met hem door te brengen. Menig vrouw had het waarschijnlijk voor stukken minder gedaan.

Nog meer oude bekenden

Het zijn zeker niet alleen de mannen die niet zo snel vergeten worden. Iedereen kent nog wel Brigitte Bardot. Zij was eigenlijk de Franse versie van Marilyn Monroe. Ze was niet alleen actrice, maar ook model en zangeres. Voor veel mannen leek ze de ideale en ondeugende stoeipoes en als pin-up girl hing ze in veel garages. Marlène Dietrich was een Duits-Amerikaans actrice en zangeres. Ze was de koningin van het drama en met haar zelfverzekerde glamoureuze uitstraling maakte ze een grote indruk. Ook Elizabeth Taylor was een echt stijlicoon. Met haar vele minnaars werd haar liefdesleven in de pers breed uitgemeten. Toch kon niemand tippen aan de grote liefde in haar leven, namelijk de acteur Richard Burton. Ook hij was een superster. Tijdens de opnames voor de film ‘Cleopatra’ lijkt de vonk echt over te slaan. Uiteindelijk maken ze samen nog 11 films.

mts_wordx