Populairste films ooit

Er zijn veel kaskrakers geweest in de loop der jaren. Maar welke sprongen er nu echt uit, en hebben een ongekend succes gehad? Dat gaan we hier even bekijken.

1. Avatar

De absolute nummer 1, Avatar, uitgebracht in 2009 en zorge met zijn revolutionaire visuele effecten voor een stormloop naar de theaters. De film kostte 237 miljoen dollar om te maken, maar heeft dit in het tienvoud terugverdient. De opbrengst van avatar is maar liefst 2.787.965.087 dollar. Een duizelingwekkend bedrag en zelfs tot op vandaag ongeëvenaard. Niemand komt zelfs binnen het half miljoen dollar.

2. Titanic

Op plaats 2 is de film die bijna iedereen al, verplicht door de vriendin of niet, gezien heeft. De film met een zeer jonge Leonardo Di Caprio en Kate Winslet is een vaste waarde in de filmcultuur geworden. Met een opbrengst van 2.186.772.302 dollar maakt het de productiekosten van 200 miljoen dollar ruim goed. Niet slecht voor een film die werd uitgebracht in 1997.

3. Star Wars: Episode VII: The Force Awakens

Op drie vinden we een meer recentere film terug dan de vorige. Het langverwachte en hoog geanticipeerde 7e deel van de Star Wars series. Door een zeer grote en loyale fanbase en het globale Star Wars merk wist The Force Awakens een opbrengst van 2.068.223.624 dollar te halen. Een pak meer dan de 6e episode, Return of the Jedi, uit 1983 die 572,705,079 dollar ophaalde. Al zal dit te maken hebben met de fanbase die door Disney werd uitgebouwd en verder voortleefde in de vorm van mini tv-series, games, boeken en dergelijke.

Dit zijn tot nu toe de meest opbrengende films ooit. Als je de volledige lijst wilt bekijken, kan je dat hier doen. Nog veel kijkplezier!

mts_wordx