Strandscènes in films

Veel films spelen zich af in warme temperaturen omdat dit direct een prettige sfeer oproept. Mensen kijken immers graag naar films die ervoor zorgen dat ze een fijn gevoel krijgen over de genoegens van het leven. Mooie beelden en leuke achtergrondmuziek brengen de kijker in een prettige stemming. Strandfilms zijn daarvoor uitermate geschikt.

In strandfilms wordt vaak sexy kleding gedragen door zowel actrices als acteurs. Door de film “The Girl in the Bikini” uit 1952 met Brigitte Bardot in de hoofdrol, werd het dragen van een sexy bikini geïntroduceerd. Dit was in die tijd een heuse doorbraak en de film werd over het algemeen goed ontvangen door het publiek.

De badkleding die in films gedragen wordt speelt sindsdien een belangrijke rol in de ontwikkeling van de badmode. Wanneer je een bikini koopt terwijl je net een fantastische film hebt gezien die zich grotendeels afspeelde op het strand, dan word je daar ongetwijfeld door beïnvloed bij je aankoop.

Een strand leent zich perfect als achtergrond voor romantische filmscènes. De zon die geleidelijk in de zee verdwijnt laat menig toeschouwer heerlijk wegdromen. Er bestaat zelfs een lijst van de mooiste strandscènes die ooit in bioscoopfilms te zien waren. Vaak zijn het romantische films waarin strandscènes zijn opgenomen. Veel van deze films zijn bovendien erotisch geladen: dat is te voorzien wanneer de acteurs en actrices schaars gekleed zijn.

Eigenlijk lenen stranden zich voor allerlei filmgenres: voor tienerfilms met veel geflirt tijdens een potje beachvolleybal, voor sportfilms waarin fanatieke surfers de hoofdrol spelen of voor komische films die zich bijvoorbeeld afspelen in een vakantieoord. Spectaculaire vergezichten doen het immers in elke film goed.

Voorts dragen de onstuimige golven dikwijls bij aan indrukwekkende beelden in een film. Bovendien worden stranden vaak gebruikt voor de setting van actiefilms, met name stranden waar ook grote rotspartijen en diepe kliffen aanwezig zijn. Deze setting is natuurlijk ideaal voor spannende stuntmanoeuvres. Zo is het Thaise eiland Phang Nga Bay beroemd geworden door de James Bond film “The Man with the Golden Gun”. Dit eiland wordt sindsdien massaal bezocht door toeristen die daar de spanning en de sfeer uit de film proberen te vinden.

Tot slot zijn er ook nog enkele zenuwslopende thrillers gemaakt waarin te zien is hoe haaien onschuldige zwemmers aan stukken rijten. Koploper was Steven Spielberg met de film ‘Jaws’ uit 1975. Deze film is wereldberoemd geworden en de gruwelijke beelden hebben bij veel kijkers de angst voor haaien versterkt.

mts_wordx