Films

Films kijken via de computer is tegenwoordig helemaal hot. Er zijn zelfs mensen die zelden of nooit meer naar de televisie kijken. Met de vele aanbieders voor films kun je hele avonden vullen met het bekijken van films, series of documentaires. Een compact refurbished apple product stelt je in staat om ook onderweg films te kijken. Als je op vakantie bent, in de trein, op je hotelkamer of zelfs onderweg in het vliegtuig. Het is ook ideaal om de kinderen even zoet te houden tijdens een lange autorit.

Onbeperkt films kijken

De ideale oplossingen zijn natuurlijk aanbieders zoals Netflix. Hier kun je tegen betaling onbeperkt films kijken. Maar ook in de iTunes Store heb je een groot aanbod aan films. Ook hier kun je legaal films downloaden, maar ook kopen of huren. Daarnaast kun je nog tv-afleveringen en seizoen passen kopen. Als je de video niet direct bekijkt kun je hem later nog terugvinden in je Applebibliotheek. Ook films die je al eerder hebt aangeschaft kun je terugvinden in de iTunes Store onder het tabblad aankopen.

Kopen, huren of streamen

Het voordeel van Apple is dat je een film die je via de iTunes Store hebt gekocht ook kunt streamen op andere apparaten, mits je natuurlijk bent ingelogd met dezelfde Apple ID. Dus alle films die je bijvoorbeeld op je desktop thuis hebt staan, kun je ook bekijken met je MacBook als je op hetzelfde Apple ID inlogt. Dit geeft je de mogelijkheid een van de klassiekers bekijken die je eerder al eens hebt aangeschaft.

Echte klassiekers

Er zijn natuurlijk een aantal echte klassiekers die je minstens eenmaal in je leven gezien moet hebben, en welke zeker niet in je bibliotheek mogen ontbreken:

  • De Godfather trilogie
  • The Shawshank Redemption
  • 12 Angry Men
  • Schindler’s List
  • Pulp Fiction
  • Batman: The Dark Knight
  • The Lord of the Rings: Return of the King
  • Apocalyps Now
  • Once Upon a Time in the West
  • The Big Lebowski

Bekende filmprijzen

Ieder jaar komen er natuurlijk ook weer tal van mooie, spannende en grappige films bij. Als je een liefhebber bent van het kijken van films, dan is het aanbod groot genoeg om je MacBook mee te vullen. Kijk ook eens naar de Oscar winnaars, meestal zijn dit niet voor niets films die deze prijs binnengesleept hebben. Maar ook de winnaars van de kleinere filmfestivals zijn vaak meer dan de moeite waard. De eerste Oscar werd overigens uitgereikt in het jaar 1927/28 waarbij de film Wings de winnaar werd. De laatste jaren waren de winnaars: Green Book, The Shape of Water, Moonlight en Spotlight. In Rotterdam mocht de film Present Perfect op het Rotterdamse filmfestival de prestigieuze Tiger Award in ontvangst nemen. De laatste Gouden Palm werd op het belangrijke filmfestival in Cannes uitgedeeld aan de Japanse film Manbiki kazoku.

mts_wordx