Halloween komt eraan!

31 oktober komt steeds dichter in de buurt en dat betekent ook dat Halloween er terug aan komt!

Het woord Halloween is afkomstig uit het Keltisch. Deze betekent letterlijk Allerheiligenavond, de avond voor Allerheiligen die overal op 1 november wordt gevierd. In de Keltische kalender startte daar het nieuwe jaar en dus tijd voor een vrije dag. Tegenwoordig wordt dit nog steeds gevierd, maar dan op een iets andere manier. Op 31 oktober verkleden kinderen zich in hun meest angstaanjagende kostuum en bellen bij de buren om zo snoep te verzamelen.

Heb je geen zin om je te verkleden en er op uit te trekken, maar wil je wel ook nog eens bibberen en beven? Dan is dit het ideale moment bij uitstek om een echte horrorfilm te bekijken! Een gezellige avond met een aangepast hapje https://www.jeeigentaart.nl/ en drankje, wie zegt daar neen tegen. Er zijn een heleboel mogelijkheden, maar niet alle horrorfilms doen wat ze beloven. Daarom geven wij hier enkele tips om er een geslaagde Halloweenavond van te maken.

Halloween, dit is de eerste op ons lijstje. Er bestaan ondertussen al 11 verschillende van en gaan telkens over Michael Myers, een psychopaat die de jacht geopend heeft op babysitters. Een topper en ook grondlegger in het zogenaamde slasher-filmgenre.

Een tweede op onze lijst is Scream. Door het overweldigende succes is het ook niet bij één film gebleven. Tot nu toe zijn er reeds vier gemaakt. Telkens met een stalker-moordenaar die voor niets terugdeinst.

Hij is reeds uit 1980, maar blijft een succesnummer: The Shining. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Jack Torrance, vertolkt door Jack Nicholson, is een schrijver met een writer’s block. Hij besluit een baan aan te nemen in een afgelegen hotel in de hoop inspiratie te kunnen opdoen en neemt er z’n intrek samen met zijn vrouw en zoontje. Er zijn geruchten dat er kwade geesten in het hotel zouden vertoeven, maar daar heeft hij geen gehoor na. De vorige huismeester was namelijk volledig gek geworden en had er zijn volledige gezin uitgemoord…

Candyman, Candyman, Candyman, Candyman, Candyman… Al staand voor een spiegel en roep hem op. Het is meer dan een legende, Daniel Robitaille moordt met een vleeshaak iedereen uit. De film uit 1992 fascineert vandaag de dag nog steeds velen.

Liever niet het typisch bloederige tafereel, maar wel de angst door je hele lijf voelen. Dan is Paranormal Activity 1, 2, 3 of 4 misschien wel iets voor jou. Vreemde geluiden en paranormale gebeurtenissen spelen hier de hoofdrol.

Heb je na al dat bibberen zin in iets anders, dan heb je nog steeds de mogelijkheid Scary movie aan te zetten. Vijf films die telkens parodieën doen op horrortoppers uit de jaren negentig. De ideale afsluiter na al dat bloed.

mts_wordx