Best betaalde acteurs

Acteurs en actrices boeren goed. Misschien hebben ze hier in de lage landen nog een relatief bescheiden loon, in Hollywood is het loonstelsel van een andere planeet. Maar hoeveel verdienen deze mensen nu precies per jaar? In dit artikel gaan we even een kijkje nemen naar de best betaalde acteurs en actrices.

1. Mark Wahlberg

Mark Wahlberg, bekend van vele actie films zoals The Fighter, Shooter, Patriots Day maar ook comedy’s zoals Ted en Pain and Gain topt de lijst met zijn 68 miljoen dollar per jaar. Wahlberg komt van ver, vroeger kwam hij vaak in de problemen met de politie en het gerecht. Naast stelen en bedreigen kwam Wahlberg 2 jaar in de gevangenis voor poging tot moord. Sindsdien heeft hij zich duidelijk herpakt en probeert nu ook een rolmodel te zijn voor jonge kinderen om de juiste keuzes te maken.

2. Dwayne “The Rock” Johnson

Dwayne Johnson of, zoals iedereen hem beter kent, The Rock is ook een actie en comedy acteur die van ver komt maar dit jaar 65 miljoen euro op zijn rekening zag bijkomen. Als tiener leefde hij in een arm gezin en had hij pech met zijn American Football carrière. Door zich volledig te focussen op bodybuilden raakte hij binnen in het WWE worstelcircus. Hier bouwde hij een naam voor zichzelf en maakte later de overstap naar film. The Rock staat bekent voor zijn werkmentaliteit, en dit uit zich ook in zijn prestaties. The Rock is de snelst stijgende acteur en wordt als favoriet getipt om volgend jaar de scalp van Mark Wahlberg over te nemen.

3. Vin Diesel

Op plaats 3 vinden we een collega van Dwayne Johnson uit de Fast and Furious franchise. Als origineel lid van de cast is Vin Diesel zijn loon sterk gestegen. Reken daar nog de andere films bij die Vin Diesel tussen elke Fast and Furious film erbij neemt en je komt aan 54,5 miljoen dollar per jaar. Zeker geen onaardig loon.

Dit zijn dus de drie best betaalde acteurs in Hollywood. Als men dit lijstje bekijkt kan men besluiten dat acteurs die voornamelijk actiefilms doen het beste verdienen. Als je meer acteurs wilt bekijken en in welke films ze hebben meegedaan kan je dat altijd hier doen. Kijk ook gerust eens verder op de site voor meer van deze artikels.

mts_wordx