Film ‘Cliffhanger’ waarschijnlijk tot stand gekomen met behulp van een lening

De bekende acteur, scenarioschrijver en filmregisseur Sylvester Stallone (1946) heeft in een groot aantal films gespeeld. Zo was hij diverse keren in de hoofdrol van bokser Rocky Balboa te zien en speelde hij meerdere malen de hoofdrol van John Rambo. Zowel de Rocky- als de Rambo-films waren mede door hem geschreven en geregisseerd.

Cliffhanger

In 1993 verscheen de spectaculaire film Cliffhanger, waarin Stallone de hoofdrol voor zijn rekening nam. Hij was daar te zien als Gabe Walker, die op een hoogte van 1200 meter enkele gestrande bergbeklimmers (met criminele intenties!) moest zien te redden. Eerder was op die plek een vriendin van hem verongelukt. De film kent een aantal zeer spannende momenten.

Renny Harlin

De scenario’s voor Cliffhanger zijn indertijd geschreven door Stallone zelf en de film is geregisseerd door niemand minder dan Renny Harlin (1959), een van oorsprong Finse filmmaker die reeds vele actiefilms heeft geregisseerd en geproduceerd, waaronder Die Hard 2 (1990), Driven (2001), 5 Days of War (2011) en Skiptrace (2015). De films van Harlin zijn vaak bloedstollend: hij weet de spannendste filmmomenten op spectaculaire wijze vast te leggen, zoals in Cliffhanger te zien is.

Peperduur

De films die Harlin produceert zijn over het algemeen erg kostbaar. Omdat zijn films in de meeste gevallen erg succesvol waren, is het verkrijgen van een zakelijke lening, die in Nederland bij Qeld.com kan worden aangevraagd, voor hem waarschijnlijk nooit een probleem geweest. Met een spectaculaire film als Cliffhanger was het geleende bedrag namelijk snel terugverdiend.

Het voordeel van een lening.

Om een film naar wens te produceren en te regisseren is een enorme som geld nodig. Vele filmproducenten beschikken echter over een (te) laag budget, waardoor bijvoorbeeld speciale effecten (die vaak duur zijn) weggelaten moeten worden. Daarom wordt er dikwijls gebruik gemaakt van een lening: zo krijgen filmproducenten de financiële ruimte om hun films op de gewenste manier te kunnen maken.

mts_wordx